torsdag 17 september 2009

Före och efter - VARDAGSRUM



Vardagsrummet kändes även det mörkt och instängt, den s.k. kammaren. Taket bestod av fula skivor och den missfärgade gamla tapeten syns även här.



Plastmattan och träplankorna är borttagna. Sågspånet skottas ur, balkarna sågas av för att ge plats åt mer isoleringsförmånligt alternativ, i vårt fall smalare balkar och tjock gullfiber.



Öppningen till vänster sågas ut, mellan vardagsrum och hall - öppningen till höger blir alltså mellan vardagsrum och kök.



Då det gamla trägolvet inte kunde återanvändas är nytt plankgolv inlagt, målat och hårt lackat. Det är även förberett för att sätta i två mindre fönster för att ge mer ljus i rummet. Det gamla taket har rivits ner och samma fasspont är uppspikad och vitlaserad som i resten av huset.



Resultatet efter tapetsering och inredning. Listbitar saknas vid fototillfället men må så vara.



Woodstapeten är en klar favorit och omtyckt av många bloggare. Eftersom fotot togs dagen före förlossningen och magen var större än störst fick Sixtens lilla rosa boll vackert ligga kvar under tv-bänken, trots att den skämmer fotot en aning.





Vardagsrummet och soffan är nog den plats som blir mest flitigt använd just nu, och vissa stunder är tv:n riktigt varm av allt tittande när man har lilla sessan i knät. Men vad gör väl det, det är ju hennes tid nu, och snart börjar ju Desperate Housewives igen och då går det verkligen ingen nöd på mig.

Inga kommentarer: